Престъпната въоръжена групировка ELN е планирала отвличането на бащата на Луис

...
Престъпната въоръжена групировка ELN е планирала отвличането на бащата на Луис
Коментари Харесай

Отвличането на бащата на Луис Диас планирано пет месеца

Престъпната въоръжена формация ELN е планирала отвличането на бащата на Луис Диас в продължение на пет месеца. Те са проучили всекидневието му и избират изборния уикенд за закононарушението.

Самата формация твърдеше, че не е знаела, че нейни бойци са отвлекли родителите на футболиста на Ливърпул. Според източници на колумбийското издание Semana, осведомени със случая, похитителите са разпознали изцяло жертвата си, проучили са всекидневието му, знаели са в какъв брой часа излиза от вкъщи си и в какъв брой се връща, кои места посещава и с кои другари се вижда постоянно. С подробната информация те се съгласили, че денят на отвличането трябва да е преди районните избори.

На 28-и октомври, след 16:00 часа локално време, похитителите чакат родителите на Диас да изоставен къщата, която синът им е подарил в квартал Лерас, скромна част на Баранкас, където живеят от години и откъдето не желаят да си потеглят, макар триумфите на сина им във Висшата лига. 

Двамата пътували с микробуса си към центъра на Баранкас, където той е посетил собствен другар, търговец на обувки, след което е траял през центъра, с цел да отиде да хапне при различен собствен прочут, махленски търговец, но тъй като не го е намерил, е решил да го посети в дома му, който се намира на няколко пресечки.

Когато бащата на Диас паркирал микробуса си, с цел да потърси продавача на плодове, към него се доближили двама мъже на приблизително огромен мотоциклет. Едно от лицата извадило огнестрелно оръжие и по този начин е станало отвличането. Те поели по авансово плануван маршрут, с цел да избегнат бърза реакция от страна на управляващите.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР